Следвайте Гласове в ТелеграмКипър има излишно производство на електроенергия от възобновяеми

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКипър има излишно производство на електроенергия от възобновяеми
Коментари Харесай

Свръхпроизводство на ток от ВЕИ в Кипър; почти 37 000 мегаватчаса ще бъдат загубени

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Кипър има ненужно произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и съвсем 37 000 мегаватчаса от нея ще бъдат „ изгубени “ за потребиелите през тази година, споделиха от компанията оператор на преносната система. До края на юни държавното управление ще изпрати в Европейската комисия обновения Национален проект за енергетика и климат, с решения за предпазване и експорт на „ зелената “ и най-евтина сила.

Енергията, получена от възобновими източници в Кипър през тази година, ще надвиши 21% от общото създадено електричество, предвижда операторът на преносната система. Делът й се усилва по отношение на 2021 година, когато той е бил 18%. В същото време от компанията чакат над 3% от генерираната зелена сила да бъдат „ изхвърлени “. Количеството „ изгубени “ мегаватчаса ще е 3 пъти повече, в сравнение с през предходната година.

Остарелите електрически мрежи в страната не могат да поемат въвеждането на възобновими енергийни източници и би трябвало да се основат интелигентни мрежи, изясни енергийният министър Георгиос Папанастасиу.

Правителството ще разгласи през идващите месеци проекти за безплатна помощ за инсталиране на акумулатори за предпазване на зелената сила във всички сектори от мрежата, заяви той.

На дневен ред като вид за оползотворяване на непотребната възобновима сила е износът й от Кипър за Израел посредством междусистемна електрическа връзка, чието създаване се разисква от държавните управления на двете страни.

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР